Encuentros

El potencial de la inteligencia artificial para el éxito educativo

Google y Escuela21 te invitan a la jornada gratuita sobre inteligencia artificial en educación que se celebrará en Barcelona el próximo 6 de marzo. De la mano de tres especialistas en ciencias de la computación, IA y educación, junto con dos centros educativos nos darán las claves para transformar la forma en que enseñamos y aprendemos.
COMPARTE
Encuentros- El potencial de la inteligencia artificial para el éxito educativo

La intel·ligència artificial es mou. Està canviant el dia a dia l’educació, i continuarà modificant els entorns en els quals treballem i aprenem, per la qual cosa és fonamental que participem activament en la definició del futur d’aquesta tecnologia. Per on comencem?

Tres especialistes en ciències de la computació, intel·ligència artificial i educació posaran al nostre abast les claus per a agafar aquest tren.

La integració de la intel·ligència artificial en l’educació no sols té el potencial de millorar l’eficàcia i l’eficiència del procés educatiu, també pot facilitar-nos experiències més personalitzades, interactives i motivadores tant a estudiants com a professors, transformant la forma en què ensenyem i aprenem.

I com a aprendre s’aprèn també compartint, dos centres educatius mostraran el seu dia a dia amb la intel·ligència artificial.

Vols explorar les oportunitats de la IA en educació? Saber com aquestes tecnologies poden impulsar el potencial de professorat i alumnat? Conèixer en primera persona i de la mà dels seus protagonistes experiències d’aplicació en centres educatius?

Google i Escuela21 et conviden a la jornada gratuïta “Millors docents i major aprenentatge. El potencial de la intel·ligència artificial per a l’èxit educatiu” que se celebrarà a Barcelona el pròxim 6 de març!

Detalls de l’esdeveniment

6 de març de 2024
16:00 a 19:00 hores

Si voleu seguir l’esdeveniment online, no us perdeu el directe des del nostre canal:
https://www.youtube.com/@canalescuela21
 

Ubicació:
Hub Social Barcelona (C/ Girona, 34, 08010 Barcelona) Espai innovació

Programa

16:00 – 16:15. Benvinguda i presentació. Escuela21 / Google / Fundació Bofill

16:15 – 16:45. Intel·ligència artificial per a transformar el món: Potencialitat i grans desafiaments a explorar. Nerea Luis. Doctora en ciències de la computació i divulgadora d’intel·ligència artificial.

16:45 – 17:15. Com la IA impulsa el potencial de docents i estudiants. Mariano Salas (Customer Success Manager de Google for Education a Espanya) i Gonzalo Romero (Head of Google for education a Espanya).

17:15 – 17:35 – Pausa cafè, networking

17:35 – 18:05. L’escola de la IA: Pedagogia i tecnologia amb l’alumne en el centre. Alfredo Hernando. Psicòleg, investigador i pare. Tres facetes que uneix a la seva passió per la innovació educativa a Escuela21.

18:05 – 18:45. Presentació experiències centres educatius: 

Introducció a la intel·ligència artificial a través del desenvolupament d’aplicacions mòbil. Neus Capdeferro Planas (IES Thos i Codina de Mataró)

Les intel·ligències artificials a l’aula. Pràctica i reflexió. Joan Riera Boada (Cooperativa d’Ensenyament Daina-Isard)

18:45 – 19:00 – Reflexions, acomiadament i tancament

Uneix-te a nosaltres per explorar el paper transformador de la IA en educació. No et perdis aquesta oportunitat de formar part de la revolució educativa!

Recorda que la jornada és gratuïta amb aforament limitat. Per això cal inscripció prèvia. També podràs seguir l’esdeveniment online en directe al nostre canal:

Nerea Luis Mingueza
Nerea Luis Mingueza

Doctora en ciències de la computació i divulgadora d'intel·ligència artificial. Forma part de l'equip d'Intel·ligència Artificial en SNGULAR i ha participat en la 8a temporada d'Òrbita Laika. Fa temps va cofundar l'esdeveniment tecnològic T3chFest. Imparteix conferències i formació sobre Intel·ligència Artificial.

Mariano Salas Martínez

S'ha distingit com a expert en tecnologia aplicada als processos d'ensenyament i aprenentatge. La seva carrera ha estat caracteritzada per un aprenentatge i una innovació constants. Com a fundador de l'Observatori Internacional d'Intel·ligència Artificial per a educació, ha dissenyat itineraris formatius en intel·ligència artificial i s'ha mantingut a l'avantguarda de les tendències tecnològiques emergents a l'educació. Actualment, ocupa el càrrec de Customer Success Manager de Google for Education a Espanya, on aplica la seva àmplia experiència i coneixements per millorar l'experiència educativa a través de solucions tecnològiques innovadores.

Alfredo Hernando Calvo

Alfredo Hernando Calvo és psicòleg, investigador i pare. Tres facetes que uneix a la seva passió per la innovació educativa. L'any 2013 va crear el projecte Escuela21: un laboratori d'innovació educativa que viatja arreu del món amb l'objectiu d'identificar, comunicar i replicar les millors pràctiques internacionals a les escoles més innovadores. Aquest viatge interminable l’ha portat a experimentar amb equips docents de tots els continents, generant xarxes de treball, projectes, publicacions i dinàmiques d’acompanyament a escoles, alhora que comparteix, dialoga, construeix i aprèn en xarxa i en la xarxa. Alfredo és un precursor de la metodologia dels paisatges d'aprenentatge i un explorador del design thinking, la personalització, la integració tecnològica a l'aula i de la gestió de processos d'innovació i canvi a l'escola.

Azucena Vázquez Gutiérrez

Azucena Vázquez Gutiérrez és una entusiasta de la transformació educativa mitjançant les metodologies actives i la integració de tecnologies digitals des d'una mirada equitativa, inclusiva, ètica i crítica, que fomenti la personalització de l'aprenentatge. Té vint anys d'experiència docent en diferents nivells educatius, des d'educació infantil a la universitat, passant per batxillerat, formació professional i formació d'adults. Amb un doctorat en educació i tecnologies digitals, és Directora de Transformació Digital a Escuela21 i coordinadora a la SX3 Academy. Azucena és una apassionada per emprendre nous reptes i per seguir aprenent sempre!

Neus Capdeferro Planas
Neus Capdeferro Planas

Professional del camp de l'educació que busca la innovació permanent i la millora de la pràctica educativa. Amb un Màster en Educació i TIC (e-Learning) el seu interès es focalitza en la millora dels processos d'ensenyament i aprenentatge amb el suport de les TIC. Té una llarga experiència tant en educació presencial com aquella parcialment i totalment en línia i, en contextos que vandes de l'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat a la Universitat. Actualment, compagina la seva activitat docent a l'IES Thos i Codina de Mataró amb la tutorització de formacions relacionades amb cultura digital.

Joan Riera Boada
Joan Riera Boada

D'Olesa de Montserrat de tota la vida, en Joan Riera Boada va començar la seva etapa de docent fa més d'una dècada a la Cooperativa d'Ensenyament Daina-Isard. Enginyer en Telecomunicacions (UPC), Postgrau en Efectes Visuals i 3D (UPC), Màster en Formació del professorat (UPC) i Màster en Comunicació Empresarial (UPF). Vinculat a les arts i al món audiovisual des que té memòria, li agrada experimentar a l'aula amb les tecnologies digitals.

La IA se mueve. Está cambiando día a día la educación, y seguirá modificando los entornos en los que trabajamos y aprendemos, por lo que es fundamental que participemos activamente en la definición del futuro de esta tecnología. ¿Por dónde empezamos?

Tres especialistas en ciencias de la computación, inteligencia artificial y educación nos pondrán al alcance de la mano las claves para coger ese tren. 

La integración de la inteligencia artificial en la educación no solo tiene el potencial de mejorar la eficacia y la eficiencia del proceso educativo, además puede facilitarnos experiencias más personalizadas, interactivas y motivadoras tanto a estudiantes como a profesores, transformando la forma en que enseñamos y aprendemos.

Y como a aprender se aprende también compartiendo, dos centros educativos mostrarán su día a día con la inteligencia artificial.

¿Quieres explorar las oportunidades de la IA en educación? ¿Saber cómo estas tecnologías pueden impulsar el potencial de profesorado y alumnado? ¿Conocer en primera persona y de la mano de sus protagonistas experiencias de aplicación en centros educativos?

Google y Escuela21 te invitan a la jornada gratuita “Mejores docentes y mayor aprendizaje. El potencial de la inteligencia artificial para el éxito educativo”, que se celebrará en Barcelona el próximo 6 de marzo.

Detalles del evento

El miércoles 6 de marzo de 2024
de 16:00 h a 19:00 h.

Si quieres seguir el evento online, no te pierdas el directo desde nuestro canal:
https://www.youtube.com/@canalescuela21

Ubicación:
Hub Social Barcelona (C/ Girona, 34, 08010 Barcelona) Espacio innovación

Programa

16:00 – 16:15. Bienvenida y presentación Escuela21 / Google / Fundación Bofill

16:15 – 16:45. Inteligencia artificial para transformar el mundo: Potencialidad y grandes desafíos a explorar. Nerea Luis. 

16:45 – 17:15. Cómo la IA impulsa el potencial de docentes y estudiantes. Mariano Salas (Google) y Gonzalo Romero (Google).

17:15 – 17:35 – Pausa café, networking

17:35 – 18:05. La escuela de la IA: Pedagogía y tecnología con el alumno en el centro. Alfredo Hernando (Escuela21)

18:05 – 18:45 – Presentación experiencias de centros educativos. Introducción a la inteligencia artificial a través del desarrollo de aplicaciones móviles. Neus Capdeferro Planas (IES Thos i Codina de Mataró). 

Las inteligencias artificiales en el aula. Práctica y reflexión. Joan Riera Boada (Cooperativa d’Ensenyament Daina-Isard).

18:45 – 19:00 – Reflexiones, despedida y cierre

Únete a nosotros para explorar el papel transformador de la IA en educación. ¡No te pierdas esta oportunidad de formar parte de la revolución educativa!

Recuerda que la jornada es gratuita con aforo limitado. Por eso hace falta inscripción previa. También podrás seguir el evento online en directo en nuestro canal:

Nerea Luis Mingueza
Nerea Luis Mingueza

Doctora en ciencias de la computación y divulgadora de inteligencia artificial. Forma parte del equipo de Inteligencia Artificial en SNGULAR y ha participado en la 8ª temporada de Órbita Laika. Cofundadora del evento tecnológico T3chFest. Imparte conferencias y formación sobre Inteligencia Artificial y le encanta la divulgación, la docencia, la Inteligencia Artificial y la Robótica.

Mariano Salas Martínez

Con más de 15 años de experiencia al sector educativo y tecnológico, se ha distinguido como experto en tecnología aplicada a los procesos de enseñanza y aprendizaje. Como fundador del Observatorio Internacional de Inteligencia Artificial para educación, ha diseñado itinerarios formativos en inteligencia artificial y actualmente ocupa el cargo de Customer Success Manager de "Google for Education" en España, aplicando su amplia experiencia y conocimientos.

Alfredo Hernando Calvo

Alfredo Hernando Calvo es psicólogo, investigador y padre, tres facetas que une a su pasión por la innovación educativa. En 2013 creó el proyecto Escuela21: un laboratorio de innovación educativa que viaja en todo el mundo con el objetivo de identificar, comunicar y replicar las mejores prácticas internacionales en las escuelas más innovadoras. Alfredo es un precursor de la metodología de los paisajes de aprendizaje y un explorador del design thinking, la personalización, la integración tecnológica al aula y de la gestión de procesos de innovación y cambio en la escuela.

Azucena Vázquez Gutiérrez

Es una entusiasta de la transformación educativa mediante las metodologías activas y la integración de tecnologías digitales desde una mirada equitativa, inclusiva, ética y crítica, que fomente la personalización del aprendizaje. Veinte años de experiencia docente en diferentes niveles educativos. Con un doctorado en educación y tecnologías digitales, es Directora de Transformación Digital a Escuela21 y coordinadora a la SX3 Academy.

Neus Capdeferro Planas
Neus Capdeferro Planas

Con un Máster en Educación y TIC (e-learning) su interés se focaliza en la mejora de los procesos de enseñanza y aprendizaje con el apoyo de las TIC. Tiene una larga experiencia en educación presencial como en línea y, en contextos que vandes de la Educación Secundaria Obligatoria y Bachillerato en la Universidad. Actualmente, compagina su actividad docente en la IES Thos y Codina de Mataró con la tutorización de formaciones relacionadas con cultura digital.

Joan Riera Boada
Joan Riera Boada

Ingeniero en Telecomunicaciones (UPC), Posgrado en Efectos Visuales y 3D (UPC), Máster en Formación del profesorado (UPC) y Máster en Comunicación Empresarial (UPF). Vinculado a las artes y en el mundo audiovisual desde que tiene memoria, le gusta experimentar en el aula con las tecnologías digitales.

SI TE HA GUSTADO ¡COMPARTE!
PÍLDORAS DE INSPIRACIÓN
Vínculos que transforman: Experiencias inspiradoras de ecosistemas educativos
Cómo diseñar un ecosistema de aprendizaje y transformación
Crónica del primer encuentro "Cómo generar y liderar ecosistemas de innovación"